AW ACCU, uw accuspecialist

Problemen met uw accu? Gelukkig zijn er specialisten waar u in dat geval terecht kunt. AW ACCU BV bijvoorbeeld, de Barendrechtse groothandel in accu’s, batterijen en toebehoren. Sinds de start in 2008 heeft het bedrijf een goede groei doorgemaakt. Een interview met oprichter Arie Wesdijk over de dienstverlening van AW ACCU BV.

Door heel het land
Arie heeft een ruime ervaring opgebouwd in de branche. Na diverse functies in de accubranche te hebben gehad besloot hij in 2008 om vanuit huis met zijn eigen bedrijf te beginnen. Al na een jaar volgde een verhuizing naar het huidige pand aan de Fennaweg, dat door de ligging nabij de snelwegen richting het haven- en industriegebied een ideale locatie vormt. "We leveren ook aan particulieren, maar richten ons vooral op de zakelijke markt. Zo leveren we veel aan de scheepvaartindustrie, garages en autobedrijven,” legt Arie uit. AW ACCU heeft klanten door heel het land. "In de beginperiode leverde dat wel eens flinke ritten op. Regelmatig kwam het voor dat ik met een volgeladen auto in Friesland reed en vervolgens een spoedaanvraag kreeg van een klant uit Rotterdam. Natuurlijk ging ik daar dan heen. Best pittig, maar achteraf hebben dergelijke tijdsinvesteringen de groei wel versneld.”

Specialist
AW ACCU heeft als specialist een enorme voorraad in huis. Van de kleinste batterijen tot laders, kabels en overig toebehoren. Ook zeer specifieke aanvragen zijn geen probleem. "Ik vind dat je als specialist gewoon alles moet hebben. Anders kun je immers ook geen meerwaarde bieden,” zegt Arie hierover. De ruime voorraad stelt AW ACCU in staat om snel te leveren. Het team bestaat inmiddels uit vijf werknemers. Behalve de zakelijke klanten, kunnen ook particulieren bij AW ACCU terecht voor accu’s voor onder meer auto's, vrachtauto's, bussen, motoren, scooters, campers, caravans, boten en plezierjachten. Zij kunnen via de webshop een bestelling plaatsen. Ook zelf afhalen is mogelijk.

Kwaliteit voor een scherpe prijs
Iedere klant mag bij AW ACCU rekenen op een goede service. Het was een van de drie uitgangspunten van Arie bij de oprichting, net als de prijs en de kwaliteit. "Die drie zaken moeten goed geregeld zijn. Hoewel we scherpe prijzen hanteren, letten we altijd op zeer goede kwaliteit. Daarom werken we met merken die aan deze stelregel voldoen. Ons eigen merk AW, maar ook AxiWin, Duracell, Optima, Nitro en Varta,” vertelt Arie.

Verandering
De missie van AW ACCU is dan ook helder: doorgroeien tot een van de belangrijkste spelers op de Nederlandse accumarkt. Om dat te bereiken, is het zaak om mee te gaan met veranderende technieken. "Accu’s zullen altijd blijven, daar ben ik van overtuigd. Maar in welke vorm en toepassing is nog onduidelijk. De tijd zal het leren,” aldus Arie. "Vroeger had je eigenlijk maar twee accu’s, nu zijn er al diverse types bij gekomen. Het zijn ook al lang niet meer alleen startaccu’s. Systemen worden complexer, maar daardoor ook interessanter. Wij denken graag mee over de juiste oplossing voor de klant. Ik moet zeggen dat de snelheid waarmee de techniek op ons vakgebied verandert mij overigens nog meevalt.”

Het is duidelijk dat AW ACCU open staat voor dergelijke vernieuwing en met recht dé accuspecialist van Nederland mag worden genoemd! Meer weten? Neem dan eens contact op.

‹ Terug