Komt mijn accu de winter door of heb ik een nieuwe auto-accu nodig?

De wintertijd komt er weer aan. Over het algemeen met veel donkere en koude dagen waarop u vaak gebruikmaakt van de energieverslinders in uw auto. Denk bijvoorbeeld aan de (achterruit)verwarming, verlichting, ruitenwissers enz. Juist in deze periode pakt u sneller de auto en rijdt u dus meer korte stukjes.

De energieverbruikers in combinatie met de vele korte stukjes zorgen ervoor dat de accu sneller ontladen wordt en leeg raakt. Ook vraagt de motor bij kou veel meer vermogen (startstroom) van de accu dan bij een normale temperatuur van pakweg 10 tot 20 graden.
U begrijpt dat wanneer uw accu alweer een tijdje meegaat, dit alles vaak de oorzaak is van een accuprobleem. Wist u dat de ANWB in de winter de meeste tijd besteedt aan gestrande automobilisten met een defecte accu? Met een tijdige controle voorkomt u dat u straks in de kou komt te staan. Want uw auto aanduwen met glad weer is geen aanrader.

Hoe kan ik een accuprobleem in de winter voorkomen?
Zodra het kouder wordt, merkt u vaak al dat uw auto moeilijker start. Een motor vraagt bij kou een hogere startstroom van de accu. Van groot belang is het dat uw accu nog voldoende startstroom bezit (CCA waarde). Als uw accu al wat ouder is, neemt de capaciteit en dus ook de startstroom af. Daarbij opgeteld komen de energieverbruikers en het rijden van korte ritjes waardoor de accu onvoldoende startstroom heeft. Het resultaat is dat u stil komt te staan.
Dit kunt u nooit voor 100% uitsluiten. Wel kunt u zich veel ellende besparen door op tijd te (laten) controleren of uw accu nog voldoende startstroom bezit. Daarnaast is het raadzaam om de accu, voordat het buiten echt koud wordt, goed ‘vol’ te laden met behulp van een veilige druppellader. U geeft uw auto toch ook een onderhoudsbeurt dus waarom een essentieel onderdeel als uw accu niet?

Accucheck
Bij ons kunt u kosteloos uw accu laten controleren. Wij checken of de accu op dat moment over voldoende capaciteit beschikt om de winter goed door te komen. Ook testen wij of uw dynamo nog voldoende stroom afgeeft om uw accu te laden. Mocht uw accu onverhoopt niet voldoende startstroom meer geven, dan helpen wij u met goed en betrouwbaar advies direct verder. Bij ons heeft u ruime keus uit vele, gunstig geprijsde accu’s voor alle automerken.

Voor een accucheck hoeft u geen afspraak te maken. Op werkdagen kunt u van 09.00 uur tot 17.30 uur altijd bij AW ACCU BV terecht. Op onze website vindt u meer informatie over onze accu’s. Als u verder nog vragen heeft, kunt u ons tijdens werkuren altijd telefonisch bereiken of stuur een mailtje naar: sales@awaccu.nl.

Wij wensen u veel probleemloos rijplezier!

‹ Terug