Nieuwe functie op de website: Zoek uw auto accu op kenteken & hoe voorkomt u accuproblemen in de wintertijd?

Na de zeer warme zomer is Koning winter nu in aankomst. De accu in uw auto heeft het door de extreme temperaturen van de afgelopen zomer al zeer zwaar te verduren gehad en daar komt nu een gure en koude winter overheen. Het is de tijd van het jaar met de meeste kans op autopech. Niets is zo vervelend dan in de kou te moeten kleumen naast een auto die niet wil starten. U kent het vast… Autopech overkomt je altijd onverwacht en meestal op een moment dat het heel slecht uitkomt.

Nieuwe functie op de website: "Zoek uw auto accu op kenteken”
 
Accuproblemen staan al jaren op nummer 1 in de top 3 als het gaat om autopech. Niet zo gek, want in de winter heeft uw accu meer moeite om zijn werk goed te doen. Want zodra de temperatuur daalt tot onder de 7 graden levert de accu nog maar een deel van zijn capaciteit en zal de accu meer moeite hebben om de startmotor rond te laten draaien.

Om u snel van dienst te zijn met een nieuwe accu hebben wij een nieuwe toevoeging op onze website geplaatst:


ACCU ZOEKEN OP KENTEKEN


Door het invullen van uw kenteken ziet u direct welke accu voor uw auto geschikt is. Wel is het noodzakelijk dat voordat u overgaat tot een eventuele bestelling ALTIJD fysiek controleert of de afmetingen en de poolstand van de gevonden accu overeenkomt met uw huidige accu. Binnen Nederland heeft u dan als regel de volgende werkdag al in huis.

Probeert u deze nieuwe functie en U zult zien dat de aanschaf van een NIEUWE AWACCU GEEN kostbare zaak hoeft te zijn. Met de aanschaf van een nieuwe accu voorkomt u problemen de komende koude periode. Uiteraard zijn er ook andere manieren om de accuproblemen te voorkomen:
  • Laat uw accu preventief controleren voordat de winter begint. Voorkomen is immers beter dan genezen. Maak een gratis afspraak voor de winter-accucheck!
  • Rijd niet te veel korte stukjes, de accu heeft tijd nodig om bij te laden. Tijdens boodschappenritjes krijgt de accu hiervoor te weinig gelegenheid, zeker als alle stroomverbruikers aanstaan zoals: verwarming, airco, radio en lampen.
  • Merkt u dat de accu slechter wordt of dat de motor minder snel aanslaat? Maar dan eens een lange rit met de auto of beter laadt de accu een keer goed door met een veilige lader die u motormanagement systeem niet op ‘hol’ brengt.
  • Parkeer de auto op een beschutte plek, het liefst in de garage. Zo krijgen de kou en nattigheid geen vat op de accu.
  • Zet het start-stopsysteem van uw auto uit. Vooral in de winter vraagt dit veel van uw accu.
  • Start de auto niet? Zet alle stroomverbruikers (verwarming, airco, radio, lampen) uit, wacht een minuut en probeer het opnieuw.
  • Bij een lege accu kunt u de auto starten met startkabels. Let wel op, want door ondeskundig gebruik kan er schade ontstaan aan de elektronica van de auto. Toch zelf doen? Lees eerst de aanwijzingen in het instructieboekje van uw auto.
 
Twijfelt u of de accu leeg of kapot is?
Het is goed om te weten dat een accu niet eeuwig meegaat. Hoewel de kwaliteit steeds beter wordt, is de levensduur van de gemiddelde accu ongeveer 5 tot 6 jaar. Met een spanningsmeter kunt u controleren of er nog voldoende spanning op staat. Laat u dit liever over aan de vakman? Maak dan een afspraak voor de gratis winter-accucheck bij AW ACCU.

‹ Terug