Snelle levering
Compleet assortiment
Veilig bestellen en betalen
9.6 klantenscore
Helpdesk +31 180 53 16 16

Hoe lang gaat de accu van een auto mee?

Een accu gaat zo'n drie tot zes jaar mee. Dit heeft een flinke marge omdat het sterk afhankelijk is van het gebruik van de auto. Rijdt u alleen maar korte afstanden? Dan heeft de auto accu veel meer te lijden dan wanneer u regelmatig langere afstanden maakt. Bij korten afstanden moet de accu regelmatig stroom leveren om te starten en krijgt de accu de kans niet om volledig op te laden. En als u veel stroomverbruikers aan hebt staan terwijl de motor niet draait, raakt de accu ook erg snel leeg.
 

Wat gebeurt er binnen in de accu?

Tijdens het gebruik van bijvoorbeeld een agm accu neemt de hoeveelheid actief materiaal steeds een klein beetje af. Op een gegeven moment is de hoeveelheid actief materiaal te klein om genoeg capaciteit te leveren en moet de accu vervangen worden. Dit gebeurt helaas vaak in de winter. Bij de koude temperaturen heeft een accu minder capaciteit waardoor een al redelijke slechte accu kan uitvallen.
 

Levensduur van een accu verlengen?

U kunt zelf de levensduur van een accu verlengen door elk kwartaal de polen van de accu te controleren. Is er aanslag ontstaan op de polen dan kan het voorkomen dat het contact soms onderbroken kan worden. De polen kunt u schoonmaken door gebruik te maken van een borstel met water en soda. Staat uw auto soms langdurig stil? Dan is het aan te raden om een druppellader te gebruiken.