Snelle levering
Compleet assortiment
Veilig bestellen en betalen
9.6 klantenscore
Helpdesk +31 180 53 16 16

Hoe lang gaat een AGM accu mee?

De levensduur van een AGM accu varieert door het onderhoud, het gebruik, de laadwijze en allerlei andere factoren. Rijdt u bijvoorbeeld alleen maar korte afstanden? Dan heeft de accu veel meer te lijden dan wanneer u regelmatig langere afstanden maakt. Bij korten afstanden moet de accu regelmatig stroom leveren om te starten en krijgt de accu de kans niet om volledig op te laden. En als u veel stroomverbruikers aan hebt staan terwijl de motor niet draait, raakt de accu ook erg snel leeg.
 

Wat gebeurt er binnen in de accu?

Tijdens het gebruik van een nieuwe accu neemt de hoeveelheid actief materiaal steeds een klein beetje af. Op een gegeven moment is de hoeveelheid actief materiaal te klein om genoeg capaciteit te leveren en moet de accu vervangen worden. Dit gebeurt helaas vaak in de winter. Bij de koude temperaturen heeft een accu minder capaciteit waardoor een al redelijke slechte accu kan uitvallen.
 

Temperatuur

Als de gemiddelde omgevingstemperatuur 25 ℃ is, dan heeft een AGM accu na 5 á 6 jaar nog 80% van zijn originele capaciteit over. Zodra deze gemiddelde temperatuur hoger is, zal de levensduur afnemen. Voor alle accu′s geldt dat ook koud weer niet gunstig is. Als uw scooter buiten in de kou staat, zal de accu uiteindelijk minder presteren. Om te voorkomen dat de accu zijn kracht verliest, kunt u de accu of de scooter binnen zetten. Hierdoor zal de accu zijn kracht minder snel verliezen.
 

Bijladen van uw AGM accu

Het bijladen van uw AGM accu gebeurt door met uw voertuig te rijden. Doordat de accu ontstoken wordt tijdens het rijden, wordt hij geladen. Hoe minder u rijdt, hoe minder vaak de accu geladen wordt waardoor zijn kracht afneemt. Regelmatig met uw voertuig op pad gaan is dus goed voor de accu, waardoor hij waarschijnlijk langer mee gaat.
 

Levensduur van een accu verlengen?

U kunt zelf de levensduur van een accu verlengen door elk kwartaal de polen van de accu te controleren. Is er aanslag ontstaan op de polen dan kan het voorkomen dat het contact soms onderbroken kan worden. De polen kunt u schoonmaken door gebruik te maken van een borstel met water en soda. Staat uw scooter soms langdurig stil? Dan is het aan te raden om een druppellader te gebruiken.