Snelle levering
Compleet assortiment
Veilig bestellen en betalen
9.6 klantenscore
Helpdesk +31 180 53 16 16

Welke motor accu heeft u nodig?

Niks vervelender dan een lege of kapotte accu precies op het moment dat u wilt gaan motorrijden. Welke motor accu heeft u nou nodig en wat kunt u doen om de levensduur van uw huidige accu te verlengen? Hieronder vertellen wij welke motor accu het beste kunt kopen.
 
Vaak moeten accu's meerdere apparaten kunnen voorzien van stroom en verschillenden functies hebben. Bij een motor accu ligt dat anders. Een motor accu is voornamelijk bedoeld voor het snel opstarten van uw motor. Dit maakt het zoeken naar een geschikte motor accu wat makkelijker. AW Accu heeft ruime ervaring als leverancier en importeur van motor accu's voor alle typen. Zo hebben wij Gel accu's, AGM accu's, Lithium accu's en Classic loodzuur accu's voor uw motor. Omdat wij elke motor accu rechtstreeks importeren van de diverse fabrikanten, kunnen wij u de accu's tegen zeer scherpe prijzen aanbieden.
 

Loodaccu

Een loodaccu is een vaak gebruikte accu in motoren dit omdat een loodaccu een sterke motor accu is die lang meegaat mits goed onderhouden. Zelfs starten bij koude temperaturen is voor deze motor accu geen probleem. Daarnaast zijn loodaccu's goedkoper is aanschaf dan bijvoorbeeld een Gel accu. Het grootste nadeel van een loodaccu is dat deze vaak gevuld moeten worden met accuzuur.
 

Gel accu

Gel accu's staan bekend om haar betrouwbaarheid, lange levensduur en beschikt over een uitstekende startcapaciteit. Eigenlijk is een Gel accu een loodaccu die geen vloeistof bevat maar elektrolyt. Tijdens het opladen ontstaat er minder gas en dit gas wordt opgenomen door het elektrolyt. Hierdoor hoeft een Gel motor accu niet bijgevuld te worden met gedemineraliseerd water.
 

AGM accu

Een AGM accu is een onderhoudsvrije loodaccu en maakt gebruik van de meest moderne Absorbed Glass Matt techniek. De AGM loodaccu's zijn in de fabriek gevuld en hermetisch gesloten. Ze zijn direct klaar voor gebruik en dat verhoogt het gemak voor u als gebruiker. De AGM motor accu levert betere prestaties dan een conventionele accu doordat glasvezel doordrenkt met verdund zwavelzuur als isolator wordt gebruikt.
 

Lithium accu

Onze Lithium LiFePo4 accu's kenmerken zich door een ultralicht gewicht, een uitstekende levensduur en een perfecte prestatie. De Shido lithium LiFePo4 accu's zijn eenvoudig in gebruik en perfect voor powersport-voertuigen op de weg of op het circuit Deze accu is zeer geschikt voor motorfiets door zijn lichte gewicht. Het gewicht verschil kan oplopen tot wel 65% lichter. Daarnaast hebben deze lithium accu's tot wel 50% meer startcapaciteit.
 

Levensduur van uw motor accu verlengen

Motoren worden tijdens de winter vaak minder gebruikt. Waarschijnlijk staat uw motor veilig in een stalling beschermt tegen het winter weer. Zodra u na een paar weken of zelf maanden weer wilt gaan motorrijden werkt plots uw motor accu niet goed of helemaal niet meer. Dit probleem kan makkelijk opgelost worden door een geschikte druppellader. Wij hebben druppelladers die continu zorgen dat uw motor accu zijn kracht blijft behouden. Daarnaast hebben we ook druppelladers in het assortiment die uw accu ook ontladen. Op deze manier bootst de druppellader het gebruik tijdens het rijden na wat zorgt voor een nog betere accu capaciteit.
 

Handige motor accu zoeker

Hier kunt u eenvoudig de juiste motor accu zoeken. Selecteer het merk, model, aantal CC's en jaar en u ziet direct welke accu voor uw motor geschikt is.
Heeft u vragen of staat uw nieuwe accu er niet bij, klik dan hier om ons te vragen welke motor accu u nodig heeft of neem contact op met onze verkoopafdeling. Wij helpen u graag verder.